Selecteer een pagina

Zo’n vijf jaar geleden begon mijn ontdekkingstocht naar spelen door een filmpje dat ik zag van wetenschapper Stuart Brown. Hij vertelde daarin over het belang spelen. Juist ook voor volwassenen. Ik had tot dan toe nog nooit nagedacht over het onderwerp maar het raakte een snaar want die nacht kon ik van enthousiasme niet slapen, de volgende dag begon ik aan zijn boek. Het was het eerste van vele boeken en artikelen van andere wetenschappers en filosofen dat ik zou gaan verslinden over dit onderwerp.

Op dat moment had ik nog niet kunnen vermoeden dat dat filmpje een hele nieuwe wending aan mijn leven zou geven. En dat spelen zelfs mijn werk zou worden. Wat ik helemaal niet had kunnen geloven, was dat wij vijf jaar later allebei door een Belgische krant (de grootste zelfs) geïnterviewd zouden worden. Wat heeft het leven toch bijzondere verrassingen in petto. Sinds ik speel zelfs meer dan ooit.

Oh, en ik vind speelvogel echt zo’n prachtig woord!

HLN1---spelen-voor-volwassenen---Marieke-van-Dam---Stuart-BrownHLN2---spelen-voor-volwassenen---Marieke-van-Dam---Stuart-BrownHLN3---spelen-voor-volwassenen---Marieke-van-Dam---Stuart-Brown