Selecteer een pagina

Dit zijn de SPEELregels!

Het leven zit vol mooie dingen om je over te verwonderen, nieuwe ervaringen om te beleven. Het ligt voor het oprapen, gewoon in ons dagelijks leven.

Alleen hebben we er vaak geen oog voor. Omdat we de dingen doen zoals we ze gewend zijn om te doen. Omdat we vaak van A naar B vliegen op de automatische piloot. Als je daar heel even uitstapt en een paar minuten van je pad afwijkt, dan kan je zomaar in een klein avontuur belanden.

Maar hoe doe je dat dan? De SPEELregels helpen je daarbij. Het zijn opdrachtjes die je laten spelen met de vaste patronen en routines van het dagelijkse leven. Ze laten je nieuwe dingen ervaren of geven je een andere blik.

De opdrachtjes geven meteen een vrolijke twist aan je dag. Ze geven je instant plezier, ruimte in je drukke dag, een ander perspectief.


SPEELregels

Tegelijkertijd zijn het ook minitrainingen in het stretchen van je comfortzone en het ontwikkelen van je creativiteit. Je ontwikkelt zo een speelse, frisse manier van denken en kijken door anders te doen. Dingen die in het dagelijkse leven heel goed van pas komen.

Als je ze regelmatig doet, ontwikkel je zelfs nieuw gedrag. Je durft meer gaat nieuwe situaties minder uit de weg, je ontwikkelt nieuwsgierigheid en gaat sneller op ontdekking. Je wordt spontaner, flexibeler en krijgt meer pit.


kaartenset

De SPEELregels zijn te koop als kaartenset met daarin 52 opdrachtjes.

Om naast je bureau te leggen voor als je vastloopt in je werk of om eens iets heel anders te beleven met je vrienden, familie of collega’s. En ze zijn een ‘anders dan normaal’ kado waarmee je iemand een heleboel nieuwe ervaringen geeft.


voor organisaties

De SPEELregels zijn ook zeer geschikt voor organisaties. De kaartenset is een origineel geschenk voor relaties of werknemers. Het kan zelfs op maat gemaakt worden. Ook verzorg ik workshops waarin we ervaringsgericht met de methodiek achter de SPEELregels aan de slag gaan en waarin je leert hoe je deze kan inzetten in je leven en werk. Meer informatie


Marieke van Dam

De SPEELregels zijn ontwikkelt door mij. Marieke van Dam. Hoi, aangenaam!

In 2011 was ik een paar jaar werkzaam als coach en me steeds meer gaan verdiepen in spelen. Maar pas toen ik dat zelf een maand lang iedere dag ging doen ontdekte ik het effect er van. Door zo’n simpel … werd ik creatiever, meer oplossingsgericht, en voelde ik me vrijer, energieker en meer veerkracht.

Allemaal dingen waar de mensen waar ik mee werkten naar op zoek waren. En die ineens zoveel sneller bereikt worden dan door er over te praten en na te denken. Daarna ben ik ze bewust in gaan zetten en voor anderen gaan ontwikkelen en leren hoe je ze in kan zetten. Ik vertel er nog een heleboel meer over tijdens de TEDxtalk die je hieronder terug kan kijken..


Nieuwsbrief

Jouw gegevens gebruiken we alleen om je te mailen, nergens anders voor. Vink hieronder aan welke mails je wilt ontvangen:

Mocht je op een gegeven moment geen mails meer willen ontvangen, dan meld je je met één simpele klik weer af.

SPEELregels gebruikt Mailchimp om nieuwsbrieven te versturen. Meer informatie over hoe Mailchimp omgaat met jouw gegevens.