Selecteer een pagina

SPEELregels kaartenset

Weleens toerist geweest in eigen huis? Of een onbekende verrast met een kadootje? Speelregels dagen je uit om even uit je routine te stappen.

De kaartjes met ontregelende opdrachtjes veranderen het leven in een speeltuin, want elke speelregel is een vrolijke uitnodiging tot een klein avontuur.

De SPEELregels kaartenset bestaat uit 52 kaartjes met opdrachten die een alledaagse bezigheid tot een speelkwartier omtoveren.

speelregels2

 Zin om op avontuur te gaan in je dagelijkse leven?

Je kan de SPEELregels kaartenset hier bestellen.

 

We zijn druk met van alles en nog wat en doen veel op de automatische piloot. We worden vaak opgeslokt door todo-lijstjes en andere moetjes. En doordat we dingen vaak iedere keer weer op dezelfde manier doen, kan de kleur een beetje verdwijnen en het leven soms als een sleur voelen.

Maar… hoe breek je daar uit?

Dat is veel simpeler dan je denkt. Door regelmatig routines te veranderen, anders te kijken of nieuwe dingen te proberen, kan je leven al heel snel veranderen. Je wordt creatiever, flexibeler. Je hebt meer plezier en gaat ook nog eens gemakkelijker met dagelijkse probleempjes én problemen om. De SPEELregels kaartenset helpt je daarbij. De opdrachtjes dagen je uit om eens buiten de lijntjes te kleuren, nieuwe dingen te beleven!

Minitrainingen   

De SPEELregels kan je zien als minitrainingen in het stretchen van je comfortzone en het ontwikkelen van je creativiteit. Je ontwikkelt zo een speelse, frisse manier van denken en kijken door anders te doen. Dingen die in het dagelijkse leven heel goed van pas komen.  

Als je ze regelmatig doet, ontwikkel je zelfs nieuw gedrag. Je durft meer, gaat nieuwe situaties minder uit de weg, je ontwikkelt nieuwsgierigheid en gaat sneller op ontdekking. Je wordt spontaner, flexibeler en krijgt meer pit.     

Kaartenset   

De SPEELregels zijn te koop als kaartenset met daarin 52 opdrachtjes.    

Om naast je bureau te leggen voor als je vastloopt in je werk of om eens iets heel anders te beleven met je vrienden, familie of collega’s. En ze zijn een ‘anders dan normaal’ kado waarmee je iemand een heleboel nieuwe ervaringen geeft.   

Wil je loskomen uit je hoofd of je routines even opschudden?

Organisaties   

De SPEELregels zijn ook zeer geschikt voor organisaties. De kaartenset is een origineel geschenk voor relaties of werknemers. Het kan zelfs op maat gemaakt worden. Ook verzorg ik workshops waarin we ervaringsgericht met de methodiek achter de SPEELregels aan de slag gaan en waarin je leert hoe je deze kan inzetten in je leven en werk. >> meer informatie      

Marieke van Dam   

De SPEELregels zijn ontwikkelt door mij. Marieke van Dam. Hoi, aangenaam!   

Ik ben coach en van daaruit ben ik me steeds meer gaan verdiepen in spelen. Ik was nieuwsgierig naar hoe spelen kan bijdragen in je persoonlijke ontwikkeling? Pas toen ik dat zelf een maand lang iedere dag ging doen ontdekte ik het effect er van. Door zo’n simpel experiment werd ik creatiever, meer oplossingsgericht, en voelde ik me vrijer, energieker en meer veerkracht.    

Allemaal dingen waar de mensen waar ik mee werkten naar op zoek waren. En die ineens zoveel sneller bereikt worden dan door er over te praten en na te denken. Daarna ben ik ze bewust in gaan zetten en voor anderen gaan ontwikkelen en leren hoe je ze in kan zetten. Ik vertel er nog een heleboel meer over tijdens de TEDxtalk die je hieronder terug kan kijken.         

Zin om 52 keer uit de sleur te breken?

Dit zeggen anderen over de SPEELregels…

 

Soms zit je vast in je lijf, in je hoofd. En hoe lekker is het dan om een SPEELregel kaart te trekken en even ‘los’ te gaan. Alleen of samen met anderen. Het laat je doen, het laat je zien. Echt een aanrader!
– Suus Reep 

Ik heb heel fijne avonturen beleefd met de speelkaarten. Je voelt weer hoe leuk het was als kind, hoe je kan genieten van heel gewone dingen. Heerlijk om uit de sleur te stappen!
– Herma Starreveld  

De speelregels van Marieke van Dam ontbreken nooit in mijn ‘ontstekingskit’. Het koffertje dat ik meedraag met, nou ja, laten we zeggen ‘aanmaakblokjes’ voor creatieve sessies. Maar ook in het dagelijks leven leuken ze mijn dagen regelmatig op! Ik neem mezelf mee uit en speel een paar regels. Laatst was in het nieuws dat een jaartje extra kleuteren best een goed idee is. Nou, met deze kaarten kan iederéén een jaartje extra kleuteren.
– Sanne Roemen  

De speelregels zijn fantastisch! Het laat je vaak net even op een andere manier naar de wereld kijken, het verruimt je blik en zorgt ervoor dat je meer avonturen beleeft in plaats van routinematig elke dag op dezelfde manier te bleven. Een aanrader voor iedereen die graag even wat anders doet.
– Victor 

De SPEELregels heb ik zelf veel gebruikt om even los te komen uit patronen en ik heb ze ook vaak weggeven als cadeautjes aan coachees, teams en opdrachtgevers waar ik mee gewerkt heb. Ten eerste vinden ze het allemaal een superleuk cadeautje en als tweede is het voor mij ook leuk om ze af en toe eens te vragen hoe het met het spelen en de SPEELregels gaat. De kaartenset past prima bij mijn bedrijf waarin de gewone dingen speciaal maak dus ik ben blij dat ze weer terug zijn. Ook kijk ik uit naar de engelse versie zodat ik ze zo af en toe op onze reis ergens achter kan laten, gewoon voor de fun, de glimlach en het ontregelen van mensen.
– Melinda Wolthuis

 

Zin om op een speelse manier je patronen te doorbreken?