Selecteer een pagina

SPEELregels kaartenset

Weleens toerist geweest in eigen huis? Of een onbekende verrast met een kadootje? Speelregels dagen je uit om even uit je routine te stappen.

De kaartjes met ontregelende opdrachtjes veranderen het leven in een speeltuin, want elke speelregel is een vrolijke uitnodiging tot een klein avontuur.

De SPEELregels kaartenset bestaat uit 52 kaartjes met opdrachten die een alledaagse bezigheid tot een speelkwartier omtoveren.

speelregels2

 

Zin om op avontuur te gaan in je dagelijkse leven?

Je kan de SPEELregels kaartenset hier bestellen.

 

We zijn druk met van alles en nog wat en doen veel op de automatische piloot. We worden vaak opgeslokt door todo-lijstjes en andere moetjes. En doordat we dingen vaak iedere keer weer op dezelfde manier doen, kan de kleur een beetje verdwijnen en het leven soms als een sleur voelen.

Maar… hoe breek je daar uit?

Dat is veel simpeler dan je denkt. Door regelmatig routines te veranderen, anders te kijken of nieuwe dingen te proberen, kan je leven al heel snel veranderen.

Je wordt creatiever, flexibeler. Je hebt meer plezier en gaat ook nog eens gemakkelijker met dagelijkse probleempjes én problemen om.

De SPEELregels kaartenset helpt je daarbij. De opdrachtjes dagen je uit om eens buiten de lijntjes te kleuren, nieuwe dingen te beleven!

Ja, maar…

Klinkt allemaal leuk, hoor. En geinig. Maar ik heb wel andere zaken aan mijn hoofd dan een beetje speelse opdrachtjes doen. Toch?

Ik snap je helemaal. Dat dacht ik ook. Niet eens voordat ik de SPEELregels bedacht. Nee, zelfs daarna!

Op TEDxApeldoorn vertelde ik over hoe ze in eerste instantie mijn leven veranderde. De opdrachtjes vervolgens naar de achtergrond verdwenen. En hoe ik in een moeilijke periode herontdekte hoe ze me plezier geven en helpen om creatiever en flexibeler te worden zodat ik juist met alle drukte en uitdagingen om kan gaan. 

Zin om 52 keer uit de sleur te breken?

Dit zeggen anderen over de SPEELregels…

Soms zit je vast in je lijf, in je hoofd. En hoe lekker is het dan om een SPEELregel kaart te trekken en even ‘los’ te gaan. Alleen of samen met anderen. Het laat je doen, het laat je zien. Echt een aanrader!
– Suus Reep

Ik heb heel fijne avonturen beleefd met de speelkaarten. Je voelt weer hoe leuk het was als kind, hoe je kan genieten van heel gewone dingen. Heerlijk om uit de sleur te stappen!
– Herma Starreveld

De speelregels van Marieke van Dam ontbreken nooit in mijn ‘ontstekingskit’. Het koffertje dat ik meedraag met, nou ja, laten we zeggen ‘aanmaakblokjes’ voor creatieve sessies. Maar ook in het dagelijks leven leuken ze mijn dagen regelmatig op! Ik neem mezelf mee uit en speel een paar regels. Laatst was in het nieuws dat een jaartje extra kleuteren best een goed idee is. Nou, met deze kaarten kan iederéén een jaartje extra kleuteren.
– Sanne Roemen

De speelregels zijn fantastisch! Het laat je vaak net even op een andere manier naar de wereld kijken, het verruimt je blik en zorgt ervoor dat je meer avonturen beleeft in plaats van routinematig elke dag op dezelfde manier te bleven. Een aanrader voor iedereen die graag even wat anders doet.
– Victor

De SPEELregels heb ik zelf veel gebruikt om even los te komen uit patronen en ik heb ze ook vaak weggeven als cadeautjes aan coachees, teams en opdrachtgevers waar ik mee gewerkt heb. Ten eerste vinden ze het allemaal een superleuk cadeautje en als tweede is het voor mij ook leuk om ze af en toe eens te vragen hoe het met het spelen en de SPEELregels gaat. De kaartenset past prima bij mijn bedrijf waarin de gewone dingen speciaal maak dus ik ben blij dat ze weer terug zijn. Ook kijk ik uit naar de engelse versie zodat ik ze zo af en toe op onze reis ergens achter kan laten, gewoon voor de fun, de glimlach en het ontregelen van mensen.
– Melinda Wolthuis

Wil je loskomen uit je hoofd of je routines even opschudden?